راهنمایی برای انتخاب دستگاه و یا تجهیزات
اگر شما در نظر دارید که هزینه های جابجایی مواد، کالا، محموله های کارخانه ، انبارخود را کاهش دهید و بدین منظور قصد خرید وسیله ای را دارید که ازنظراقتصادی به نفع شما باشد و دردسر کمتری برایتان فراهم کند و مدت زمان بیشتری را در خدمت شما باشد حتما مطلب زیر را تا آخر مطالعه فرمایید و اگر افرادی زیر نظر شما وظیفه این انتخاب را بعهده دارند توصیه کنید حتما تا آخر مطالعه کنند و انتخابشان را بطور مستند به اطلاع شما برسانند.
آیا شما اگر تنها همین یک دستگاه را خواهید داشت؟
اگر محل کار شما دور از شهر و دفاتراجاره جرثقیل باشد باید بیشترین ظرفیت را انتخاب کنید زیرا هزینه اجاره دستگاه و آوردن آن به محل ممکن است هزینه ای زیاد بشما تحمیل کند یا اگر نزدیک شهر و امکان اجاره جرثقیل و یا لیفتراک را داشته باشید در انتخاب ظرفیت باید ظرفیتی که بیشترین مورد را دارد انتخاب کنید مثلا عمده باریکه شما میخواهد جابجا کنید 2 تن میباشد ولی سالی چند بار هم ممکن است بار 4 تن داشته باشید در این صورت بهتر است شما دستگاهی برای 2 تن انتخاب کنید و برای سالی چند بار از دستگاههای اجاره استفاده کنید زیرا در این صورت هزینه شما کاهش خواهد یافت.دومین موضوعی که باید در نظر بگیرید ارتفاع بالابری دستگاه می باشد که در این مورد باید به نکات زیر دقت کنید:
اگر مورد استفاده ی شما در کارگاه به منظور جابجایی در سطح باشد بهتر است از دستگاه های پالت تراک استفاده کنید زیرا:
لیفتراک ها دستگاه های تعادلی(کانتر بالانس) هستند و برای ایجاد تعادل باید وزنی در حدود 1.6 برابر ظرفیت خود را داشته باشند برای مثال یک دستگاه لیفتراک 2.5 تنی حدود 4 تن وزن دارد به همین دلیل میزان انرژی بیشتری مصرف می کند و به کف کارگاه فشار بیشتری وارد کرده و قطعات دستگاه زودتر فرسوده و مستهلک می شوند به همین دلیل به نظر می رسد که لیفتراک باید آخرین انتخاب شما باشد.
پالت تراک ها به دلیل اینکه کانتر بالانس نیستند دارای وزنی بسیار پایینی بوده و از نظر مصرف انرژی نیز کمتر از نصف یک دستگاه لیفتراک با ظرفیت مشابه را مصرف می کنند.
همچنین رانندگی با لیفتراک نیاز به راننده با گواهینامه ی مخصوص دارد ولی پالت تراک ها نیاز به گواهینامه ندارند و هرکدام از افراد می توانند از این وسیله به راحتی استفاده کنند و این باعث کاهش هزینه ها و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده خواهد شد،همچنین به دلیل وزن بسیار پایین تر در مقابل لیفتراک ها باعث جلوگیری از صدمه دیدن کف کارگاه خواهد شد.
تعمیرات و نگهداری پالت تراک های برقی بسیار ساده و کم هزینه تر بوده و همچنین قطعات مصرفی این پالت تراک های برقی کمتر و ارزان تر از لیفتراک با ظرفیت مشابه می باشد.
پس ارتفاع مورد نظر شما باید دقیقا مورد بررسی قرار گیرد و اگر در رابطه با سئوالات فوق بررسی کردید و اگر میخواهید :
پالت تراک فقط برای جابجایی در سطح است و در سطح کارگاه و یا انبار شما ناصافی و یا شیارهایی بیش از دو سانتیمتر وجود ندارد دراین صورت پیشنهاد ما انتخاب یکی از دستگاههای سری SWP میباشد و جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه درستون مقابل کلیک کنید تا پس از ملاحظه سایر اطلاعات ، پس از انتخاب ظرفیت نسبت به سفارش آن اقدام فرمایید که این حالت ارزانترین مورد است
استاکرها(لیفتراکهای راننده ایستاده)
استاکر انواع مختلفی دارد اگر کف محل کارگاه یا انبار ناصافی و یا شیارهایی بیش از دو سانتیمتر ندارد و ارتفاع کاری شما 3 متر یا کمتر میباشد بهتر است استاکرهای برقی را انتخاب کنید و در این صورت سه نوع استاکر میتوانید استفاده کنید که در پایین شرح داده میشود:
اگر میخواهید فقط پالت ها را در فواصل کمتر حمل کند روی هم به چیند و فضای کافی جهت مانور دارید و ضمنا وزن پالتها کمتر از یکهزار کیلوگرم و ارتفاع حداکثر سه متر باشد ارزانترین نوع را انتخاب فرمایید و جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه ستون مقابل کلیک کنید و بسته به ارتفاع مورد لزوم 1.5 ویا 2.5 ویا 3 متر نوع دلخواهتان را انتخاب کنید البته ارتفاع 2.5 متری محصولی عمومی است و برای ارتفاع 1.5 و یا 3 متری باید سفارش داده شود.اگر میخواهید دکل دستگاه به سمت جلو و یا عقب زاویه بگیرد و اینکار باعث سهولت در تخلیه و بارگیری خواهد شد و پالت ها را براحتی میتوانید در قفسه ها بگذارید درالبته شرایط مثل مورد بالا فقط زاویه گرفتن دکل اضافه شده است و در این صورت سری SWC میتواند یکی از انتخابهای شما باشد بهای این دستگاه کمی از دستگاه ردیف بالا گرانتر است و ظرفیت این نوع دستگاهها فقط 1000 کیلوگرم میباشد.
اگر میخواهید علاوه برشرایط فوق (بالا و پایین رفتن شاخکها و زاویه گرفتن دکل) خود دکل تا فاصله 50 سانتیمتری به جلو حرکت کند این حالت باعث ایستادگی و تعادل زیاد دستگاه خواهد شد و ضمنا موقع حرکت بار را روی بازوهای جلو قرار دهد و در این حالت باعث عمر بیشتر سیستم هیدرولیکی خواهد شد بهای ایندستگاه کمی از مورد بالا بیشتر است ظرفیت این نوع دستگاهها 1300 و 1500 کیلوگرم میباشد این سری دستگاهها SWR نامیده میشوند.گر باری که میخواهید جابجا شوند بیشتر هستند (تا 2500 کیلوگرم)ویا ارتفاع لازم بیشتر(تا 600 سانتیمتر) است بهتر است شما سری SBR را انتخاب کنید این نوع دستگاهها علاوه داشتن تمام شرایط بالا دارای فرمان برقی هستند و راننده میتواند ایستاده و یا نشسته انجام وظیفه نماید .
یدک کش های برقی کارگاهی
یدک کش های برقی کارگاهی موقعیتی عالی در جابجایی مواد و کالا دارند که در صنعت لجستیک صنعتی ایران ناشناخته مانده است.استفاده از یدک کشها بشدت هزینه ها را کاهش میدهد.همچنانکه میدانید لیفتراکها و استاکرها برای برداشتن و گذاشتن بارها و پالت ها از ارتفاع و یا بالعکس حمل بار در فواصل کوتاه طراحی شده اند، ولی برای جابجایی در فواصل زیاد باید از دستگاههای دیگر استفاده شود .یدک کش های صنعتی _ کارگاهی برای جابجایی بار و کالا و پالت ها در فواصل زیاد طراحی شده اند که میتوانند با حمل بار در فضای داخل کارگاهها و انبارها ضمن کاهش هزینه ها، سرعت جابجایی را افزایش دهند.
لیفتراک
لیفتراک : اگر هیچکدام از سری فوق را انتخاب نکردید میتوانید به لیفتراک فکر کنید این نوع دستگاهها کمی گرانتر هستند و برای کار در محیط های مختلف بسیار مناسب هستند ، لیفتراکها کارایی زیادی دارند و بخاطر اینکه وزنه تعادل دارند نسبت به دستگاههای فوق الذکر تفاوتهایی بشرح زیر دارند :
باید دارای راننده با گواهینامه مخصوص داشته باشند
بخاطر ایجاد تعادل ، دارای وزنه تعادل هستند که باعث افزایش وزن آن میشود که در نهایت تقریبا سوخت بیشتری مصرف مینمایند لذا در صورت برگشت به سایت شرکت هواکار
لیفتراک عدم انتخاب دستگاههای فوق به لیفتراک فکر کنید.
لیفتراکها از نظر نیروی محرکه دارای انواع مختلف برقی ، دوگانه سوز(گازمایع و بنزین ) و دیزلی هستند. که هرکدام در پایین شرح داده شده اند تا شما بتوانید انتخاب صحیح تری داشته باشید.
دکل لیفتراک : انتخاب دکل لیفتراک موضوعی مهم است که اگر به دقت انتخاب نشود مشکلاتی را فراهم خواهد نمود
تقریبا تمام لیفتراکها در ارتفاع بالابری اساندارد دارای دکل دو مرحله ای هستند و در ارتفاعهای بیشتر چنانچه درب های مسیر عبور ارتفاع کمتری داشته باشند باید از دکلهای سه مرحله ای استفاده نمود .
در محیطهایی که صرفه جویی انرژی اهمیت دارد (مثلا سرخانه ها و یا گرم ) ارتفاع درب های ورود و خروج را کم ارتفاع میسازند. در دکلهای دومرحله ای دید راننده وسیع تر است ولی در دکلهای سه مرحله ای دید راننده نسبتا کمتر میشود. دکهای دومرحله ای از نظر تعمیر و نگهداری ساده ترهستند.
وقتیکه میخواهید لیفتراک وارو کانتینر شده و آنرا تخلیه کند و سپس در ارتفاع بالاتری انبار نماید حتما موضوع سه مرحله ای بودن را مورد نظر قرار دهید.لیفتراکهای برقی : این نوع لیفتراک از ظرفیت یکهزار کیلوگرم تا سه هزار کیلوگرم و ارتفاع بالابری تا ارتفاع 600 سانتیمتر را پوشش میدهند البته ظرفیتهای بیشتر تا 5000 کیلوگرم هم قابل ارائه هستند ولی زیاد معمول نیستند لیفتراک های برقی بیشتر برای کارگاهها و انبارهاییکه باید دارای محیط بدون آلودگی باشد بسیار مناسب هستند مخصوصا صنایع غذایی و دارویی و سردخانه ها و…
لیفتراکهای سری SBF میتوانند یکی از انتخابهای شما باشند لذا جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه ستون مقابل کلیک فرمایید.
لیفتراکهای دوگانه سوز: اینگونه لیفتراکها ابتدا با استفاده از بنزین استارت میشوند و پس چند دقیقه کار کردن که موتور گرم شد با استفاده سویچ تغییر سوخت ، موتور با استفاده از گاز مایع بکار خود ادامه میدهد.
آلودگی این نوع لیفتراکها بسیار کم میباشد مخصوصا لیفتراکهای شرکت سوسانگ که دارای استاندارد یورو I و IIوIII هستند ولی در هر حال برای غیر از صنایع غذایی و دارویی و سردخانه ها بهترین انتخاب هستند .
این نوع لیفتراکها بخاطر ایجاد گرما (حرارت ناشی از کارکرد موتور که از رادیاتور لیفتراک خارج میشود) باعث گرم شدن محیط کار ، در نتیجه کاهش راندمان سرخانه میشود .
ظرفیت این نوع لیفتراکها معمولا از 1.000 کیلوگرم تا 3.500 کیلو گرم قابل تامین است و در موارد خاصی تا ظرفیت 5.000 کیلوگرم نیز قابل تامین هستند و ارتفاع بالابری این نوع لیفتراکها تا از 300 سانتیمتر تا 600سانتیمتر با دکل دو و سه مرحله ای امکان پذیر میباشند.
لیفتراکهای سری SLX میتوانند یکی از انتخابهای شما باشند لذا جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه ستون مقابل کلیک فرمایید.
لیفتراکهای دیزلی : با سوخت گازوئیل کار میکنند و بخاطر ارزانتر بودن قیمت سوخت دیزل(گازوئیل) از نظر مصرف سوخت کم هزینه ترین نوع لیفتراکها هستند ولی در در تنظیم موتور باید از افراد ماهراستفاده گردد.
این نوع لیفتراکها بخاطر ایجاد گرما (حرارت ناشی از کارکرد موتور که از رادیاتور لیفتراک خارج میشود) باعث گرم شدن محیط کار ، در نتیجه کاهش راندمان سرخانه میشود .
ظرفیت این نوع لیفتراکها معمولا از 1.000 کیلوگرم تا 3.500 کیلو گرم قابل تامین است و در موارد خاصی تا ظرفیت 50.000 کیلوگرم نیز قابل تامین هستند و ارتفاع بالابری این نوع لیفتراکها تا از 300 سانتیمتر تا 600سانتیمتر با دکل دو و سه مرحله ای امکان پذیر میباشند.
لیفتراکهای سری SDX میتوانند یکی از انتخابهای شما باشند لذا جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه ستون مقابل کلیک فرمایید .
اوردر پیکر
این دستگاهی برای مصارفی خاص میباشد بطویکه در اکثر واحد بزرگ صنعتی ، باعث کاهش هزینه ها میشود و در بعضی از واحدهای کوچک میتواند تنها دستگاهی باشد که لازم است لطفا این مطلب را تا آخر مطالعه فرمایید:
1. در بعضی از انبارها برای تنظیم سفارش کار لازم است طی لیستیاقلامی متعدد (مانند بلبرینگ ، پیچ ، واشر ، اورینگ و…)را از قفسه های مختلف و در ارتفاع های مختلف و تعداد مختلف و کم برداشته شوند و تحویل مراحل بعد گردند لذا لازم است که :
یک نفر راننده لیفتراک پالت های متعددی را از قفسه ها بردارد و بزمین بگذارد و خودش یا نفری دیگر چند عدد قطعه مثل بلبرینگ از داخل آن بردارند و سپس همان پالت را بجای خود برگردانند و سراغ قطعه دیگر در همان لیست بروند و آنقدر پالت ها بزمین بگذارند و از قطعات داخل آن بردارند تا آن لیست (سفارش) تنظیم و سپس سراغ لیست دیگر بروند.
یا اینکه بردبان بدست در داخل انباراز قفسه ها یکی یکی بالا رود و قطعاتی(مندج در لیست) را از داخل پالت ها بردارد و پایین بیاید در جاییقرار دهد و سپس سراغ قطعه ای دیگر از همان برود تا آن لیست (سفارش) تنظیم و سپس سراغ لیست دیگر بروند.
یا اینکه بطور کاملا غیر ایمنی یکنفر روی شاخکهای لیفتراک سوار شود و یکنفر دیگر هم رانندگی لیفتراک را انجام دهد تا فرد روی شاخک قطعات مندرج در لیست را از داخل پالتهای مختلف بردارد تا اینکه تا آن لیست (سفارش) تنظیم و سپس سراغ لیست دیگر بروند و خدا کند که حادثه ای برای فرد روی شاخک اتفاق نیفتد.
بهترین راه حل خرید یک دستگاه اوردر پیکر(Order Picker) است که ابتدا راننده دستگاه را بداخل ستون قفسه ها هدایت میکند و سپس با استفاده از اهرم مربوطه فرمان را به حرکت در خط مستقیم قفل میکند و خودش سوار قسمت سبد جلو دستگاه میشود و از آنجا میتواند با هدایت دستگاه بسمت جلو و عقب و هدایت سکوی دستگاه بسمت بالا و پایین به مقابل تمام قفسه ها و پالت ها در ارتفاع های مختلف هدایت کند و بصورت کاملا ایمن قطعات مندرج در لیست را از داخل پالتهای مختلف بردارد تا اینکه تا آن لیست (سفارش) تنظیم و سپس سراغ لیست دیگر بروند.
2.مورد مصرف بعدی استفاده از این دستگاه برای انجام سرویس و نگهداری بعضی از دستگاههایی که دارای ارتفاع بیشتری هستند
3.بمنظور انجام رنگ آمیزی و یا تعویض چراغها و یا سیم کشی در سالنهای تولید و یا انبارهای بزرگ بهترین وسیله هستند.
مشخصات ارتفاع کارکرد این دستگاه تا ارتفاع 800 سانتیمتر ظرفیت 1000 کیلو گرم قابل تمامین میباشد باشند لذا جهت اخذ اطلاعات بیشتر وملاحظه مشخصات و فیلم کارکرد دستگاه ستون مقابل کلیک فرمایید. بمنظور استفاده حداكثري از سرمايه گذاريها و بهره وري بيشتر توصيه ميشود از دستگاههاي سفارشي استفاده گردد.